Tips voor kidsproof uitjes in Drenthe

July 12, 2021

Sinds de geboorte van Sophie (her)ontdekken wij de mooiste plekjes in eigen land. Inmiddels heeft de provincie Drenthe ons hart veroverd en genieten wij volop van al het moois dat deze oer provincie te bieden heeft.

Een week lang verbleven we in de Bosbries. Een prachtig kindvriendelijk huisje van cocoonhuisjes.nl. Aan de rand van het bos, een tuin van wel 850 m2, inclusief boomhut, trampoline, picknicktafel en een heerlijke zithoek. Bij slecht weer kun je heerlijk cocoonen met Netflix, Videoland, PlayStation 3 en de openhaard en voor de kinderen is er in het huisje voldoende speelgoed aanwezig. Sophie heeft zich hierdoor heerlijk kunnen vermaken en papa en mama zijn super blij dat ze niet de hele kofferbak met speelgoed hoeven in te laden. Win win ?!

Uiteraard hebben we volop genoten van de natuur en cultuur van Drenthe en hebben we er aardig wat kidsproof uitstapjes op zitten. Omdat we weten hoe lastig het is om kidsproof uitjes te verzinnen en je soms door de bomen het bos niet meer ziet, delen wij onze tips en ervaringen graag met jullie:

 1. Speelbos Lorken
  Ik ben een groot fan van natuurspeeltuinen. Spelenderwijs leren kinderen over al het moois dat de natuur te bieden heeft. De speeltuin ligt direct naast het bos waardoor je het kunt combineren met een heerlijke boswandeling (diverse routes van 4 tot 21 km). Voor kinderen is er een speciaal kabouter pad aangelegd van 1500 meter. Bij het buitencentrum kun je terecht voor een opdrachtenvel (inclusief kaboutermuts). Hoe leuk is dat! Zo kun je samen met je kids op avontuur.

 1. Sprookjeshof Zuid – Laren
  Eerlijk is eerlijk, ik kende Zuidlaren alleen van Berendbotje, en had nog nooit van het Sprookjeshof gehoord. Bij het googelen las ik vooral “nostalgie” terwijl de foto’s op internet eerder “vergane glorie” doen vermoeden. Maar wegens de combinatie indoor – en outdoor, gingen wij toch overstag. En wat hebben wij een leuke dag gehad! Zowel binnen als buiten is er zoveel te beleven. Doet je kindje nog een middag slaapje?  Zuid – Laren is het groenste dorp van Europa. Hier wandel je gerust een paar uur rond, of strijk neer op één van de vele terrassen terwijl je kindje in de kinderwagen een slaapje doet.

 1. Orvelte
  Ben je in Drenthe dan kan een bezoek aan het museumdorp Orvelte niet ontbreken. Je waant je hier echt even terug in de tijd. Terwijl je rondwandelt door het prachtige dorp krijg je een indruk over hoe de mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten. Het Dorp is autovrij waardoor de kinderen heerlijk kunnen rondwandelen. Uiteraard mag een bezoek aan de speeltuin niet ontbreken.

 1. De Drentse Koe
  In Ruinerwold ligt speel en ijs boerderij de Drentse koe. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen terwijl zij het echt boeren gevoel ervaren. Je vind hier geen statisch opgezet park, maar een park vol met traptrekkers, skelters en loopauto’s. Met springkussens, speeltoestellen, een dierweide met diverse boerderijdieren en een grote zand – waterbak is speelplezier gegarandeerd. Bij slecht weer vermaken de kids zich in de verwarmde speelschuur. Sophie was met 1,5 jaar bij nader inzien nog net te klein voor al het leuks de Drentse Koe te bieden heeft, maar is je kindje iets ouder dan is dit de perfecte plek voor een dagje uit!

 1. Pannenkoekenboerderij ’t Hoes van Hol-An
  Als mama wil ik het mijzelf zo makkelijk mogelijk maken. Wanneer wij ergens willen eten ga ik opzoek naar kidsproof restaurants. De pannenkoekenboerderij ’t Hoes van Hol – An in Oud – Aalden, is gegarandeerd succes voor een onbezorgd kidsproof uitje. Sophie heeft zich heerlijk vermaakt in de speeltuin (bij slecht weer is er binnen een ingerichte speelhoek) en papa en mama kwamen rustig even bij onder het genot van een kopje koffie.  De boerderij, daterend uit 1668 is een goed bewaarde parel van Drenthe. Oud – Aalden is niet voor niets aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Alleen bij deze setting kan ik al uren wegdromen en intens genieten. De pannenkoeken worden gebakken volgens eeuwen oud recept, en volgens de huidige eigenaren smaakt de echte Drentse pannenkoek in de boerderij veel lekkerder dan thuis aan de keukentafel. En daar is niets van gelogen.

Liefs van Jane

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRIVACY POLICY

© sophies favorites