3 tips om de tropenjaren te overleven

July 23, 2021

Dus je probeert al een tijdje alle ballen hoog te houden. Je ziet andere mama’s het doen. En het lijkt alsof die andere mama’s het zo makkelijk voor elkaar krijgen. Maar om de één of andere reden lukt het jou maar niet. Elke keer dat je in de buurt komt van de perfecte balans, gebeurt er weer iets waardoor het kaartenhuis in elkaar stort. Ik ga jou met deze tips helpen om de tropenjaren een stukje makkelijker te maken.

Het is veel simpeler dan je denkt. Na het lezen van deze blog ben je veel kennis rijker en heb je tips, trucs en geheimen om de tropenjaren een stuk relaxter door te komen. Lees ze snel en probeer het uit!

Tip 1 Denk nooit dat je het helemaal alleen moet doen.

Veel mama’s hebben het gevoel dat ze het gezin en huishouden alleen moeten runnen. Maar juist door alles alleen te doen voel je, je gestrest en heb je het idee dat jou emmer spreekwoordelijk gezegd continue overloopt. Hoe kun je dit voorkomen? Dit kan heel simpel door het “delegeren” van de taken. Het is echt geen onwil van de mannen, maar ze denken er simpelweg vaak niet over na om taken zelfstandig op te pakken. Maak  daarom iedere week een lijstje voor je man met de taken die je wilt dat hij die specifieke week uitvoert. Dit klinkt misschien kinderachtig maar neem van mij aan, het werkt. Hij neemt een aantal taken van jou over, en jij krijgt meer ademruimte. Win win ?!

Tip 2 Zorg voor voldoende slaap.

Jij denkt waarschijnlijk hoe dan? Met veel geluk slaapt je kindje na een paar maanden door, maar met een beetje pech kan het jaren duren. Nu wil ik kersverse mama’s niet bang maken maar gun jezelf voldoende slaap. Hoe doe je dit? Ook hier komt je partner weer gezellig om de hoek kijken. Wissel af en bespreek met elkaar wie de “avonddienst” , “nachtdienst” en de “ochtenddienst” voor zijn of haar rekening neemt.

Een voorbeeld:  wanneer ik de avond en ochtenddienst op mij neem, doet de papa van Sophie de nachtdienst. Zo kan hij s ’avonds vroeger naar bed, en s ’ochtends “uitslapen”. Maar kan ik juist de nacht doorslapen en sta ik s ‘ochtends fris en fruitig weer naast mijn bed. Zo pakken we beide voldoende slaap.

Uiteraard is iedere gezinssituatie anders. Maar wat ik probeer te zeggen is: bespreek het met elkaar, wissel elkaar af en gun elkaar voldoende slaap.

Tip 3 Plan me-time in.

Niets is zo belangrijk als tijd voor jezelf. Waarom? Door aandacht aan jezelf te besteden krijg je weer het gevoel dat je er mag zijn en krijg je de tijd om jezelf heel even op te laden. Dit maakt je een leukere moeder, wat weer effect heeft op de manier waarop jij met je werk en privé situatie om gaat. Dit werkt alleen als je structureel tijd voor jezelf plant. Probeer dit wekelijks te doen. Waar word jij blij van? Een bezoek aan de schoonheidsspecialist? Een strandwandeling? Een yoga sessie?  Of een kopje koffie met je beste vriendin? Doe wat voor jou goed voelt en gun jezelf dat instant geluksmomentje.   

Samenvattend de tropenjaren overleven wordt een stukje makkelijker wanneer je bovenstaande 3 tips toepast. Dus hup, aan de slag – je zult blij zijn dat je begonnen bent!

Liefs van Jane

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRIVACY POLICY

© sophies favorites